Toolboxmeeting, niet een moetje, maar een kans

Comments are Off

Als VCA-gecertificeerd bedrijf ben je verplicht een toolboxmeeting – een periodiek werkoverleg – te organiseren waarin met medewerkers en freelancers afspraken over veiligheid gemaakt worden. Veel bedrijven zien dat als tijdsverspilling. Hoe zorg je ervoor dat een toolboxmeeting niet gezien wordt als moetje, maar als kans?

Een hechter team als resultaat

Bedrijven hebben gelijk dat het tijd verkwisten is als dat werkoverleg gezien wordt als een verplicht nummer, waarin opnieuw over de brandblussers gesproken wordt. Richt je een toolboxmeeting in op een manier dat mensen inhoudelijk in gesprek gaan, dan kunnen ze leren van elkaar. De kwaliteiten van medewerkers komen dan tot hun recht. Met als bijkomend voordeel dat het team hechter zal worden.

Waar staan ze op hun tijdbalk?

Als leidinggevende heb je er – naast bovenstaande punten – op verschillende punten veel aan als je een toolboxmeeting als serieus instrument gaat inzetten. Je krijgt eerder zicht waar medewerkers staan op hun tijdbalk. Willen ze nog mee met waar het bedrijf heen wil, of zitten ze hun tijd uit?

Geen vervelende boodschap achteraf

Je voorkomt dat mensen ‘ineens’ te horen krijgen: ‘Je past niet meer op je functie.’ Door het delen van kennis zie je waar kennis en vaardigheden ontbreken. Je kunt eerder aansturen op ontwikkelen zodat de medewerker weet dat hij mee moet, omdat hij anders kans loopt zijn baan kwijt te raken. Je krijgt meer gevoel hoe medewerkers functioneren en hoe het met ze gaat. Dan is duurzame inzetbaarheid goed mogelijk.

Wat levert zo’n meeting dan op?

Als bedrijf heb je er direct wat aan. Al lijkt het investeren in overleg tijd te kosten, het levert juist tijdsbesparing en efficiëntieverbetering op. Effectief delen van kennis leidt tot minder ongelukken en minder fouten, meer klantgerichtheid en kwaliteit. Mensen worden gemotiveerd om te gaan ontwikkelen. De kans op een 9+ ervaring neemt toe. En daardoor wordt er meer geld verdiend met dezelfde medewerkers, die positief en tevreden zijn.

Leren hoe je proactief aanwezig kunt zijn

Punt is wel dat je ervoor moet kiezen structureel te investeren in een toolboxmeeting. En een andere agenda aanbieden dan een verplicht lijstje afvinken en aanwezigheid noteren. De leidinggevende moet leren hoe hij – of zij – deze meeting inricht. De werknemers moeten leren hoe zij proactief in het overleg aanwezig kunnen zijn. Daar zijn tools voor.

Toolboxmeeting, niet een moetje, maar een kans

Wil jij weten hoe ik – door bijvoorbeeld een kwartaal lang mee te draaien in de toolboxmeetings – ervoor kan zorgen dat er inhoud en kwaliteit geboden wordt in dit overleg? Hoe je van een moetje naar een super-we-mogen-weer gaat? Neem dan contact met mij op. Ik ga graag met je in gesprek.

~ Joke Kruijf

Meer informatie over mijn trainingen en de subsidieaanvraag duurzame inzetbaarheid vind je op mijn websitewww.klantklik.nl/duurzaam-inzetbaar/

About the Author