De APK-meting

  Verandert jouw baan en weet je niet zeker of het past bij waar jij van nature goed in bent?
  Moet je solliciteren en wil je weten welk werk jou goed ligt?
  Wil je weten hoe je met jouw competenties een baan tot een succes kunt maken?

  Een competentiescan in Rotterdam laat zien waar jij van nature goed in bent

  Een APK-meting nabij Rotterdam, ook wel competentiescan genoemd, geeft antwoord op de vraag  “wat zijn mijn bewuste en onbewuste competenties?”. Door de meting krijg je ook inzicht in wat je van nature niet goed ligt, maar wat je jezelf wel met moeite aangeleerd hebt. Dat zijn competenties die je veel energie kosten. Je hebt deze competentie bijvoorbeeld geleerd tijdens je opleiding.

  Het gaat te ver om tot in detail te beschrijven hoe de meting precies werkt. Ik licht twee aspecten van de meting voor je toe. Je krijgt zicht op je competenties en je krijgt inzicht in welke kleur mens je bent.

  Zicht op je competenties

  Met de APK-meting breng ik in kaart wat jouw competenties zijn middels een nauwkeurige competentiescan in Rotterdam en omstreken. Deze scan geeft antwoord op de vraag: “wat zijn mijn bewuste en onbewuste competenties?”. Competenties zijn bij elk mens in de volgende vier categorieën te verdelen:

  1. Natuurlijk talent
   Dit zijn talenten die mensen van nature hebben en ook ontwikkeld hebben. Je kunt zeggen dat ze deze talenten leven.
  2. Ontwikkel potentieel
   Dit zijn talenten die mensen van nature hebben, maar nog niet gebruiken. Deze competenties leren ze makkelijk aan.
  3. Prestatiekracht
   De competenties die hierbij horen hebben mensen niet van nature in zich. Ze hebben ze op prestatiekracht wel goed ontwikkeld. Van deze competenties worden mensen moe. Gebruiken ze op prestatiekracht hun werk, dan lopen ze vaak tegen een burn-out aan.
  4. Terecht onbenutte talenten
   Hier is maar één advies mogelijk: blijf er weg. Geef het uit handen. Leen deze competentie bij anderen die dit talent van nature bezitten.

  Wat je makkelijk afgaat vind je normaal

  Competenties die je van nature hebt zijn het makkelijkst aan te leren. Het aanleren van deze competenties is alleen niet waar de meeste mensen trots op zijn. Het is normaal voor iemand dat iets hem of haar makkelijk afgaat.

  Het kost moeite om een prestatiekracht competentie te benutten. We geven mensen complimenten voor deze prestatie met als gevolg dat we vinden dat we wat bereikt hebben. Vaak kiezen we ook nog werk waarin we deze competentie nodig hebben. Dat is precies waarom een burn-out op de loer ligt. Juist omdat het een aangeleerde competentie is, kost het veel energie. Je kunt het vergelijken met de competenties die je gebruikt bij de werkzaamheden die je moet doen, maar waar je geen lol uithaalt om ze te doen. Je doet ze, maar niet van harte.

  Welke kleur ben jij?

  Door de competentiescan in omgeving Rotterdam wordt ook duidelijk welke kleur mens je bent: rood, paars, blauw of groen.

  • Rood zijn de visionairs. Het zijn snelle denkers die richting kunnen geven naar de toekomst.
  • Paars zijn de strategen. Zij kunnen in het hier en nu oordelen en besluiten nemen. Ze kunnen gevolgen van besluiten vertalen naar wat het voor mensen betekent.
  • Blauwe mensen denken in logische oorzaak en gevolg redeneringen. Zij zijn de conceptdenkers, de verbeteraars.
  • Groen zijn de realisten onder ons. Deze mensen zijn goed in het in kaart brengen van processen en structuren. Als zij ergens aan beginnen, dan maken ze het ook echt af.

  Niemand is volledig één kleur

  Vaak hebben mensen verschillende competenties in meerdere kleuren. Wel is het zo dat één kleur dominant is. Als je weet wat je goed ligt, dan kun je bewust werk zoeken waar je die competenties bij in kunt zetten. Het werk zal je makkelijker afgaan en je zult je sneller kunnen ontwikkelen.

  Zoals gezegd bevat de APK-meting meer dan deze twee aspecten. We hebben dan ook een uitgebreid gesprek als je de test hebt gedaan. Het helpt je om keuzes te maken voor bijvoorbeeld jouw loopbaan en de competentiescan nabij Rotterdam geeft antwoord op de vragen “wat zijn mijn bewuste en onbewuste competenties?”.

  Maak een afspraak

  Wil jij meer weten over jouw competenties en wil je een competentiescan laten uitvoeren in omgeving Rotterdam? Wil je graag antwoord op de vraag: “wat zijn mijn bewuste en onbewuste competenties?”, zodat je voorbereid jouw sollicitatiegesprek in gaat? Maak dan nu een afspraak voor de APK-meting. Neem hiervoor telefonisch contact op met ons op via 06 22851060 of stuur een e-mail naar info@klantklik.nl.

  De APK-meting is gebaseerd op het gedachtengoed van Human Being Management , een mensgerichte manier van ontwikkelen.